Actualitate - Știri

Vă oferim ştiri, informaţii, anunțuri, comunicate, mesaje şi evenimente recent desfăşurate. Acestea sunt ilustrate cu fotografii şi cu reportaje video.
  • [POSTĂRI FIXATE] 📌:

  • [TOATE ARTICOLELE] 📰:

După o perioadă lungă de timp fără preot paroh, Parohia Șopotu Vechi din Protopopiatul Băile Herculane are un nou păstor de suflete, pe părintele Ioan-Sorin Horescu

Luni, 18 octombrie 2021, o delegație a Asociației Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte a desfășurat două activități cu copiii și tinerii din Băile Herculane și Mehadia, participanți la proiectul eparhial „Împreună pentru copiii noștri”, desfășurat sub forma taberelor în comunitate pe parcursul verii acestui an.

Marți, 19 octombrie 2021, la Reședința Episcopală din Caransebeș, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, s-a desfășurat ședința de lucru a Consiliului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului.

Luni, 18 octombrie, începând cu ora 12:00, Episcopia Caransebeșului organizează un eveniment de comemorare și cinstire pentru arhiereul Filaret Musta.

Sectorul Social-Filantropic al Administrației Patriarhale scoate la concurs un post vacant de preot militar în cadrul Centrului de perfecționare Infanterie „Constantin Brâncoveanu”, U.M. 01041 Făgăraș, jud. Sibiu.

În duminica a 20-a după Rusalii, prima duminică după sărbătoarea Sfântului Apostol Toma, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a mers în Parohia Pecinișca din Protopopiatul Băile Herculane, ca să binecuvinteze lucrările ce au fost efectuate la exteriorul bisericii parohiale cu hramul „Sfântul Apostol Toma”.

Ca urmare a apariției pe site-ul Recorder a unui material cu titlul profund ofensator „Catedrala prăduirii neamului”, titlu care traduce de la început ca impură intenționalitatea întregului demers jurnalistic, Patriarhia Română dorește să aducă mai multe lămuriri cu privire la câteva întrebări ridicate în acest material de presă.

Biserica cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Parohia Luncavița, Protopopiatul Băile Herculane, are un nou preot paroh, pe părintele Vasile-Florin Predescu.

Manifestarea spiritual-culturală ce s-a desfășurat în comuna Dalboșeț, sâmbătă, 18 septembrie, va rămâne în memoria colectivă a almăjenilor din întreg cuprinsul Văii Almăjului.

Praznicul Înălțării Sfintei Cruci reprezintă un prilej potrivit de a mulțumi Domnului nostru Iisus Hristos pentru biruința pe care a adus-o creștinilor prin Sfânta Lui Cruce.